LiftingPen Plus IV

Κλινικές έρευνες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, απέδειξαν: Η απορροφητικότητα δραστικών συστατικών μέσω στου Microneedling από το δέρμα αυξάνει κατά 3000 φορές! Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται μετά από μερικές ημέρες ή και εβδομάδες. Μία ουλή π.χ. ανασηκώνεται και ομαλοποιείται. Ο οργανισμός χρειάζεται για την πλήρη ανάπτυξη των δομών του κολλαγόνου τουλάχιστον 2-4 μήνες. Για παράδειγμα, η καλυτέρευση των ατροφικών ουλών ακμής ανέρχεται σε 50 έως 80%.

Οι μικροβελόνες διεισδύουν στον σκληρό ιστό της ουλής και παίρνουν την τάση. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και γρήγορη. Μετά από την απαιτούμενη διάτρηση με το LiftinPen δημιουργούνται κηλιδώδεις αιμορραγίες στην επιφάνεια του δέρματος, χωρίς πραγματικά να υπάρχει αιμορραγία. Μόλις μερικές ημέρες μετά, δημιουργούνται νέα αγγεία και κύτταρα νέου ιστού μέσα στον ουλώδη ιστό, δημιουργώντας σιγά σιγά νέο κολλαγόνο.

Η επιλογή των ορών μπορεί να εμφανίσει το δέρμα πιο φωτεινό, ομαλό, σφικτό, ανοικτόχρωμο, λεπτό.

Σύσφιξη δέρματος, ανανέωση δέρματος μέσω LiftingPen

Η μέθοδος του Microneedling έχει εδραιωθεί σαν ασφαλής και ήπια θεραπεία για τη σύσφιξη, ανανέωση του δέρματος, αλλά και την αντιμετώπιση ουλών. Ανακαλύφθηκε από τον πλαστικό χειρουργό Dr. Desmond Fernandes, από τη Nότια Αφρική, για εφαρμογές στην ιατρική και πέρασε στην ιατρική βιβλιογραφία ως θεραπεία διέγερσης κολλαγόνου. Από την κλασσική ιατρική, πέρασε στην αισθητική ιατρική. Μία μετεξέλιξη της θεραπείας αυτής, αποτελεί το LiftingPen IV.

Προτερήματα:

  • Χωρίς κίνδυνο μολύνσεων, λόγω αποστειρωμένων κεφαλών – βελόνων μιας χρήσης
  • Μικρότεροι χρόνοι θεραπείας
  • Ήπια και αποτελεσματική θεραπεία για νεότερη επιδερμίδα
  • Διεγείρει τη φυσική, βιολογική αναγέννηση του δέρματος
  • Σύσφιξη των ιστών και διέγερση του κυτταρικού μεταβολισμού
  • Αποδοτική πρόσληψη συστατικών
  • Η εικόνα του δέρματος εξομαλύνεται
  • Εμφανή αποτελέσματα
  • Χωρίς βλάβη του δέρματος από εγκαύματα ή χημικά οξέα
  • Χωρίς πόνους μετά τη θεραπεία
  • Χωρίς αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες του πελάτη
  • Ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος
  • Μεταβαλλόμενες σκάλες βάθους 0,25mm – 2,00mm (πραγματικό 2,5)
  • Μεταβαλλόμενες σκάλες ταχύτητας

Δια μέσου των μικρών οπών που δημιουργεί το LiftinPen στο δέρμα, διεισδύουν δραστικές ουσίες που έχουν εφαρμοστεί στην επιφάνεια του δέρματος. Σε αντίθεση το Medical Needling (δηλ. ενέσιμη μεσοθεραπεία), γίνεται σε βάθος 1-1,5mm κι έχει εκεί αποτελέσματα. Οι βελόνες του LiftingPen δημιουργούν μικροκανάλια στο δέρμα. Διαπερνούν την επιδερμίδα, χωρίς να την τραυματίζουν. Ειδικά σε πιο βαθιές δερματικές βλάβες, το Needling, προσφέρει μία τέλεια εναλλακτική έναντι κλασσικών θεραπειών, όπως peeling, laser κ.ά.

Μέθοδος: Πώς λειτουργεί το LiftingPen?

Το LiftingPen έχει κεφαλές με 9/12/24 και 36 πολύ λεπτές βελόνες.  Όσο περισσότερες έχει μία κεφαλή, τόσο πιο λεπτή έιναι η κάθε μία. Υπάρχουν και 2 κεφαλές με ΝΑΝΟ-βελόνες, για εφαρμογή στα άνω βλέφαρα, για ευρυαγγείες και όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο. Ανάλογα με τη ρύθμιση, οι βελόνες διεισδύουν στο δέρμα από 0,25mm και 2,0mm (πραγματικό έως 2,5mm).

Οι λεπτές βελόνες, δημιουργούν έναν ερεθισμό τραυματισμού, διεγείροντας τα κύτταρα, χωρίς όμως να τα καταστρέφουν. Το δέρμα, παίρνει το σήμα του τραυματισμού. Ως αποτέλεσμα, για να επέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η επούλωση, το δέρμα παράγει αυξημένο κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό, τα οποία είναι ουσιαστικά υπεύθυνα για την ελαστικότητα και τη σύσφιξη των ιστών.

Μία δευτερογενής θετική “παρενέργεια” της εφαρμογής, είναι η αυξημένη δεκτικότητα του δέρματος, σε διάφορες ουσίες, όπως υαλουρονικό, κολλαγόνο, βλαστοκύτταρα, πλακούντα κλπ. Τα οποία εισχωρούν μέσω των μικροκαναλιών και διεγείρουν περαιτέρω το κολλαγόνο και όχι μόνο. Το τελικό αποτέλεσμα συνεχίζεται και μερικές εβδομάδες μετά, καθότι η διέγερση της ανανέωσης διαρκεί για αρκετό χρονικό διάστημα.

Το LiftingPen καθορίζει, μεταξύ άλλων, το βάθος εισόδου των βελόνων στο δέρμα, για το αποτέλεσμα που θα επιτευχθεί. Αυτό δε σημαίνει πως όσο πιο βαθιά, τόσο πιο καλά. Το σημαντικό είναι, στην εκάστοτε περιοχή, να συνδυάζεται η ταχύτητα με το βάθος διείσδυσης, ώστε το κολλαγόνο να διεγείρεται σε όλα τα βάθη του δέρματος. Ο χρόνος εφαρμογής για πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Ενδείξεις θεραπείας με LiftingPen

  • Μείωση ρυτίδων (όχι για ρυτίδες έκφρασης ή βαθιές ρυτίδες)
  • Σύσφιξη δέρματος
  • Αντιμετώπιση φωτογήρανσης δέρματος
  • Ουλές διαφόρων ειδών (ιδίως ουλές ακμής)
  • Ραγάδες
  • Μελαγχρωματικές διαταραχές
  • Μαύροι κύκλοι, σακούλες βλεφάρων, ρυτίδες βλεφάρων, σύσφιξη βλεφάρων
  • Μείωση μεγέθους πόρων, ομαλοποίηση εικόνας δέρματος
  • Ηλικιακές κηλίδες, μέλασμα
  • Τριχόπτωση
  • Κυτταρίτιδα
  • Ευρυαγγείες

Πόσες εφαρμογές είναι απαραίτητες;

Για να επιτευχθεί το τέλειο αποτέλεσμα, προτείνονται από 3-10 συνεδρίες, αναλόγως της κατάστασης του δέρματος και της συγκεκριμένης ένδειξης, με μεσοδιάστημα 3-6 εβδομάδων. Αναμνηστική θεραπεία μπορεί να γίνει στους 8-12 μήνες, η οποία σταθεροποιεί το αποτέλεσμα και το κάνει να διαρκεί σε βάθος χρόνου.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Η επιτυχία του αποτελέσματος διαρκεί συνήθως 1-1,5 έτος. Η διάρκεια εξαρτάται κατά πολύ από τον τρόπο ζωής του πελάτη, δηλ. αν καπνίζει, η διατροφή του, η έκθεση στον ήλιο κλπ.

Υπάρχει αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες;

Δεν υπάρχει Downtime, όπως λέμε σήμερα. Μετά το Microneedling με το LiftingPen, το δέρμα έιναι για 1-2 μέρες ελαφρώς ερυθρό, ίσως και ελαφρώς πρησμένο. Με ένα μέικαπ, ο πελάτης μπορεί να αναλάβει άμεσα τις δραστηριότητές του. Την 3η ημέρα της αποθεραπείας, συνήθως, η ερυθρότητα έχει παρέλθει.

Ποια ρίσκα ή παρενέργειες υπάρχουν μετά την εφαρμογή;

Η θεραπείά δεν εμπεριέχει σχεδόν καθόλου ρίσκα ή παρενέργειες. Άμεσα μετά την εφαρμογή, υπάρχει ερυθρότητα και ελαφρύ οίδημα. Οι μικροτραυματισμοί με τις μικροβελόνες, δεν επηρεάζουν την αυτοπροστασία του δέρματος, του Stratum corneum. Άμεσα μετά τη θεραπεία, καλό είναι να εφαρμοστεί μία μάσκα προσώπου ψυγείου. Μέσω της χαμηλής θερμοκρασίας, το δέρμα πάλι “κλείνει”. Μετά τη θεραπεία, απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο.

Ποιες είναι οι κύριες ηλικιακές ομάδες;

Η θεραπεία για λείανση ρυτίδων ενδείκνυται κυρίως για ηλικίες μεταξύ 30-45, οι οποίες θέλουν να αποφύγουν το Botox και το Filler. Στις ηλικίες μεταξύ 45 και 70 ετών, στόχος είναι κυρίως το Lifting, δηλαδή η σύσφιξη του δέρματος. Ενδείκνυνται όλοι οι τύποι δέρματος.

Ποια η διαφορά με ένα Derma Roller ή μια θεραπεία με Laser;

Το μεγαλύτερο προτέρημα είναι, πως σε κάθε περιοχή δέρματος, ρυθμίζεται το συγκεκριμένο βάθος διείσδυσης με το LiftingPen. Αυτό μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα για κάθε περιοχή ξεχωριστά. Στο Derma Roller, το βάθος διείσδυσης είναι συγκεκριμέςνο καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας. Ένα επιπλέον προτέρημα είναι, πως με το LiftingPen, δημιουργούνται πολλά περισσότερα μικροκανάλια απ’ότι με το Derma Roller. Παρ’όλα αυτά, η θεραπεία με το LiftingPen είναι πιο ανώδυνη. Μέσω της ταχύτητας του ηλεκτρικού LiftingPen, οι βελονισμοί γίνονται πολύ λιγότερο αισθητοί απ’ότι με το Derma Roller. Στο Microneedling με το LiftingPen δεν είναι απαραίτηττη η τοπική αναισθησία.

Η θεραπεία με το LiftingPen είναι σε σύγκριση με το Derma Roller πιο εντατική και πιο αποδοτική. Ένα θετικό επίσης είναι, πως το ανώτερο στρώμα του δέρματος δεν επηρεάζεται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν παρενέργειες όπως υπερευαισθησία σε UV-ακτινοβολιες ή διαταραχές μελάγχρωσης. Δεν μπορεί να δημιουργηθούν ουλές, όπως σε άλλες θεραπείες. Σε αντίθεση με άλλες θεραπείες, στις οποίες επηρεάζονται οι στρώσεις του δέρματος (όπως Laser, Peelings), η δομή του δέρματος παραμένει σταθερή, όπως και το πάχος του.

Είναι επώδυνο;

Υπάρχουν ευαίσθητες περιοχές, όπως η περιοφθάμια και το άνω χείλος. Εκεί μπορεί να εφαρμοστεί μία αναισθητική κρέμα. Εξαρτάται πάντα από την ευαισθησία του πελάτη, εάν θα εφαρμοστεί αναισθητική σε όλο το πρόσωπο ή όχι.

Ρύθμιση των Lifting βελόνων

Το LiftingPen επιτρέπει διαφορετικά βάθη για τις κεφαλές βελόνων. Για παράδειγμα, στην αντιμετώπιση των ραγάδων, ρυθμίζουμε βάθος μέχρι 2,0mm σε μεγάλη ταχύτητα, Στα άνω βλέφαρα χρησιμοποιούμε τις ΝΑΝο-βελόνες.

Όταν ο πελάτης έχει κάνει εμφύτευμα υαλουρονικού;

Μετά την εφαρμογή οτυ υαλουρονικού, η θεραπεία μπορεί να γίνει αφού περάσουν 3 βδομάδες και να μη γίνεται άμεσα επάνω στη συγκεκριμένη περιοχή. Υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν οζίδια.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις;

  • Καρκίνος δέρματος
  • Οξεία ακμή, φλεγμονές, οξείες μολύνσεις, Akute Akne
  • Ενεργός έρπης
  • Λήψη αντιπηκτικών (ηπαρίνη, ασπιρίνη κλπ)
  • Αλλεργία στο αναισθητικό ή στις ουσίες των χρησιμοποιούμενων ορών
  • Αρρύθμιστη υπέρταση
  • Ακτινοθεραπεία ή χημειοθεραπεία τους τελευταίους 12 μήνες
  • Εγκυμοσύνη
  • Αναισθησία στην υπό θεραπεία περιοχή (νευρολογική βλάβη)
  • Λήψη κορτιζόνης (κανόνας, όσο η λήψη κορτιζόνης, τόσο η αναμονή για θεραπεία)
  • Λήψη αντιφλεγμονοδών
  • Τάση για χηλοειδή

Συνολική Διάρκεια Θεραπείας 70 – 80 λεπτά:

Στάδιο 1

  1. Προσεκτικός καθαρισμός του δέρματος. Για τέλεια αποτελέσματα, συστήνεται ένα ενζυμικό Peeling, για να ελευθερωθεί το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα.
  2. Απομάκρυνση του Peeling με ζεστή κομπρέσα. Ακολούθως, εφαρμόζεται λοσιόν τόνικ.
  3. Εφαρμόζονται τα δραστικά συστατικά ομοιόμορφα στην περιοχή του δέρματος που θα γίνει η εφαρμογή.

Στάδιο 2

  1. Προσοχή να είναι πάντα γεμάτη η μπαταρία.
  2. Αφού βιδωθεί η κεφαλή στο μηχάνημα, μπαίνει σε λειτουργία, όχι νωρίτερα.
  3. Γίνεται ρύθμιση του βάθους, το οποίο μπορεί να αλλάζει κατα τη διάρκεια της θεραπείας, ανάλογα με την περιοχή.
  4. Στο τέλος γίνεται η ρύθμιση της ταχύτητας.

Το LiftingPen κρατείται χαλαρά στο χέρι και το πέρασμα στο δέρμα γίνεται μαλακά. Το ξείνημα της θεραπείας γίνεται χωρίς άσκηση πίεσης με ένα πέρασμα από μέσα προς τα έξω. Το δεύτερο πέρασμα γίνεαι με μία ελαφριά συνεχή πίεση, από πάνω προς τα κάτω.

Μετά την αγωγη τοποθετούμε ειδική μάσκα προσώπου ψυγείου, η οποία δροσίζει και ενυδατώνει. Μετά τη θεραπεία, απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία, καθότι τα κανάλια του δέρματος είναι ακόμη ανοικτά. Συνιστάται η εφαρμογή ηλιοπροστασίας για 1 εβδομάδα.